Vabilo na praznični sulčelov 2021

Leto se bliža koncu in sulčarska sezona je že v polnem teku, zato vas UO Črnomelj ob prazniku samostojnosti vabi na skupni lov sulca. Dogodek se bo odvijal v nedeljo, 26. 12. 2021, ob reki Kolpi.

Cena udeležbe je 25 € v kar je všteta ribolovna dovolilnica ter bogata zajtrk in kosilo. Ob doplačilu 7€ si lahko priskrbite še večerjo. Obroki bodo organizirani v gostilni Balkovec (Mali Nerajec 3).

Dnevni red:
● 7.00 – prijava udeležencev v gostilni Balkovec in zajtrk,
● 8.00 – odhod na ribolov,
● 13.00-14.00 – kosilo,
● 17.00 – zaključek in večerja.

Na dan ribolova bodo vrata na obmejni ograji odprta tako, da bo omogočen dostop do reke.

Prijave sprejemamo najkasneje do 22.12 na e-naslov luka.zohi@gmail.com ali telefonsko številko 040 416 417 – Luka Žohar, kjer tudi dobite odgovore na možna vprašanja.

Revir, v katerem se bo lovilo je dolg 55km, sulci pa so prisotni po celotni dolžini. Zaznamuje ga veliko majhnih jezov in razgiban teren. Reka vijuga od kotlin v višjem delu, pa do ravnic v nižjem.

Skupni sulčelov se izvaja po veljavnem Pravilniku o športnem ribolovu RD Črnomelj (povezava). Dovoljena skupna kvota na skupnem sulčelovu sta 2 uplenjena sulca mere najmanj 80 cm. Po izpolnjeni dovoljeni kvoti se skupni sulčelov nadaljuje po načinu ujemi in spusti.
Pred uplenom sulca je potrebno zaradi dovoljenih kvot obvestiti organizatorja. Če ribič upleni sulca, preneha z nadaljnjim skupnim sulčelovom.

Dnevni red izvajanja se lahko spremeni.
Udeležba je na lastno odgovornost!
Z željo po snidenju vas pozdravljam.